LIGUORI
Liguori oferuje produkty, które z pewnością zdobędą uznanie konsumentów dzięki ich doskonałej jakości, znanej z ich makaronów. Marka Liguori jest synonimem najwyższej jakości. Makarony są wytwarzane we Włoszech zgodnie z tradycyjną metodą, która jest doskonalona przez ponad 200 lat. Do produkcji używana jest najwyższej jakości pszenica durum z południowych Włoch oraz krystalicznie czysta woda źródlana z Parku Regionalnego Monti Lattari, co nadaje makaronom Liguori wyjątkowy smak. Kolejną charakterystyczną cechą produktów Liguori jest powolne suszenie makaronu w niskich temperaturach, co pozwala zachować wartości odżywcze i naturalny smak, tak jak w domowym makaronie.
Wszystkie makarony Liguori są pakowane w przyjazne dla środowiska opakowania, ponieważ szanujemy naturę i dbamy o nasze środowisko. Produkty Liguori Pasta di Gragnano posiadają certyfikat I.G.P., który jest chronionym oznaczeniem geograficznym uznawanym przez Wspólnotę Europejską. Produkcja w rejonie Gragnano jest wyjątkowa ze względu na warunki klimatyczne i tradycyjne metody przetwarzania, co gwarantuje najwyższą jakość produktów.
W ofercie dostępne są również makarony z linii Integrale – produkty z pełnego ziarna o jakości BIO. Do produkcji tych makaronów używana jest krystalicznie czysta woda źródlana i pełnoziarnista mąka z pszenicy durum, pochodząca z certyfikowanych upraw ekologicznych. Takie makarony są bogate w błonnik, korzystnie wpływający na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.