[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width=”77%” custom_padding=”27px||27px|0px||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]
Marka Naura stworzyła nową linię produktów dedykowanych weganom, a wśród niej wyjątkowo pyszne pasty kanapkowe. Eksperci Naury stworzyli aż cztery perfekcyjne kompozycje, które zadowolą każdego smakosza i miłośnika smarowideł wegańskich. Pasty przygotowane przez Naurę to w całości ekologiczne, naturalne produkty w 100% pochodzenia roślinnego. Idealne dla wegan, wegetarian oraz dla wszystkich, którzy lubią jeść smacznie i zdrowo.
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://takiezdrowe.pl/wp-content/uploads/2020/11/Naura_baner_sloiki_666_x_559_px_03112020.png” title_text=”Naura_baner_sloiki_666_x_559_px_03112020″ align=”center” _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”]
Moda na dietę wegańską
Innowacyjne produkty wegetariańskie zajmują coraz więcej miejsca na sklepowych półkach. Czy to tylko moda, czy świadomy wybór? Jak się okazuje o wyborze diety roślinnej decyduje nie tylko trend, ale też wiedza żywieniowa. Stos publikacji potwierdzających korzyści stosowania diety wegańskiej rośnie w równym tempie z ilością przybywających wegan. Dieta roślinna nieustannie zbiera laury i uznanie ekspertów żywieniowych. Stosowanie zrównoważonej diety wegańskiej z pewnością niesie ze sobą wiele korzyści. Ze względu na dużą ilość pełnoziarnistych zbóż, strączków, warzyw i owoców w diecie dostarczymy do organizmu duże ilości błonnika, antyoksydantów, enzymów i witamin, które mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie.
Nie tylko dla wegan
Po produkty wegańskie coraz częściej sięgają również flexitarianie, czyli osoby ograniczające mięso w diecie, a także zdeklarowani mięsożercy ciekawi nowych smaków. Wskazują na to badania Nielsena. Okazuje się, że wzrost sprzedaży produktów wegańskich nie wpływa na sprzedaż mięsa. Roczna wartość sprzedaży najpopularniejszych produktów wegetariańskich wyniosła w sierpniu br. aż 441 mln zł – szacuje Nielsen. Te dane pokazują, że świadomość żywieniowa konsumentów zmienia się, a zdrowe produkty roślinne coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Wśród najczęściej kupowanych zamienników produktów odzwierzęcych są mleka roślinne, gotowe dania wegańskie i właśnie pasty kanapkowe.
Pasty prosto z natury
Oferowane przez Naurę specjały spróbowane raz z pewnością na długo wejdą do Twojego codziennego jadłospisu. W portfolio znajdziesz aż 4 wyjątkowe i w pełni ekologiczne propozycje:
- Pasta z batatów z rozmarynem
- Pasztet z pieczonymi warzywami
- Paprykarz z kaszą jaglaną
- Hummus marchewkowy z wędzoną papryką
Jak widzisz oferta prezentuje się zachęcająco i z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak. Różnorodna i zdrowa dieta zapewnia doskonały wygląd i samopoczucie, dlatego nawet podczas przygotowywania kanapek warto sięgać po najwyższej jakości żywność ekologiczną. Aromatyczne pasty wegańskie powstają wyłącznie z naturalnych certyfikowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych aromatów. Całość doskonale doprawiona bukietem aromatycznych ziół i przypraw uzupełnia kompozycję. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż pasty rozpływają się w ustach.
Smarowidła nie tylko do kanapek
Świeży chleb z chrupiącą skórką posmarowany hummusem marchewkowym – brzmi doskonale! Jednak to nie jedyne zastosowanie roślinnych past Naury. Z powodzeniem mogą być stosowane jako przystawka, dip do warzyw i chrupiących nachosów. Świetnie sprawdzą się na imprezowym stole jako małe przekąski z pumperniklem. Możesz wykorzystać je również na ciepło jako farsz do naleśników lub dodatek do zapiekanek i makaronów, tworząc wyjątkowe i smaczne dania obiadowe. Nowe życie, dzięki pastom, zyskają też meksykańskie tortille. Wystarczy posmarować dipem placek, dodać ulubione warzywa i otrzymujemy pyszne, pełne smaku danie, które sprawdzi się jako lekki obiad lub lunch do pracy. Jak widzisz zastosowań jest mnóstwo, eksperymentując w kuchni z pewnością odnajdziesz jeszcze wiele innych!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
