[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” custom_margin=”||-35px|||”]
Nadchodzący weekend dedykujemy całej Twojej rodzinie, nie zapominając o najmłodszych! Dbając o zdrowie Twoich dzieci, warto pomyśleć o odpowiednio zbilansowanej diecie, pełnej witamin i składników mineralnych, potrzebnych do prawidłowego rozwoju naszych pociech! W trosce o najmłodszych stworzyliśmy jadłospis z najlepszymi, bezpiecznymi i ekologicznymi produktami, by każdy maluch mógł cieszyć się zdrowym, ale i smacznym dzieciństwem. Zapraszamy Was na weekend pełen dziecięcych przysmaków. Będzie smacznie, kolorowo i bardzo zdrowo!
Sobotni poranek rozpoczynamy kolorowymi naleśnikami!
Śniadanie: Kolorowe naleśniki z probiotykami, podane z orzechami, miodem i borówkami
Drugie śniadanie: Pełnoziarniste kanapki z karbowaną sałatą i żółtym serem oraz mus owocowy z mango, banana i pigwy
Obiad: Pieczony łosoś z tymiankiem i puree z fioletowego kalafiora z masłem migdałowym
Puree z fioletowego kalafiora
Składniki:
- kalafior fioletowy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła migdałowego
- 2 łyżki mleka sojowego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- odrobina soli
Kalafiora wraz z czosnkiem należy ugotować na parze do miękkości (8-10 min). Następnie ugotowane warzywa zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami.
Podwieczorek: Micha zdrowych chipsów dla całej rodziny: Drapichrupsy orzechowe, Long Chips z papryką i majerankiem oraz Bon Chance o smaku czosnkowym. Pozycja obowiązkowa na wieczorny seans filmowy.
Kolacja: Kasza jaglana z dynią i cynamonem.
Niedzielne świętowanie wygląda tak:
Śniadanie: Miodowe kółeczka z gruszką i nerkowcami
Drugie śniadanie: Budyń malinowy z czekoladą
Obiad: Szybkie spaghetti z pastą adżyka, bazylią, orzechami i parmezanem
Podwieczorek: Gofry z mango. Przepis na ten pyszny deser znajdziesz tutaj.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://takiezdrowe.pl/wp-content/uploads/2021/03/mango-gofry-300×200.jpg” title_text=”Belgian waffles with honey, banana, nuts and blueberries” url=”https://takiezdrowe.pl/2021/02/19/pomysl-na-batony-z-musli/” align=”center” _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” custom_padding=”|150px||232px||” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”]
Kolacja: Zielona sałatka z pieczonym indykiem
W dużej misie umieść poszarpaną sałatę, pokrojonego w kostkę ogórka i pomidora. Na wierzch wyłóż upieczonego indyka, pokrojonego w plastry. Całość polej dressingiem i posyp sprażonymi migdałami.
Dressing: zmieszaj 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu cydrowego, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę miodu i dopraw solą, pieprzem oraz czosnkiem.
Nie zapominajcie o piciu wody. Polecamy nawet 2,5 l wody mineralnej dziennie! Jeżeli nie lubisz smaku zwykłej wody, dodaj do niej odrobinę soku z aronii lub wypróbuj smaczną wodę kokosową, która doskonale nawodni Twój organizm!
Taka zdrowa lista zakupów:
- Mieszanka naleśnikowa Pink BIO Cultured Foods
- Mieszanka naleśnikowa Choco BIO Cultured Foods
- Mus owocowy z mango, banana i pigwy BIO Rudolfs
- Masło migdałowe prażone Primavika
- Chipsy ziemniaczane o smaku papryki z majerankiem Long Chips
- Chipsy chlebowe o smaku czosnkowym Bon Chance
- Kasza jaglana z dynią i cynamonem Inna Bajka
- Płatki żytnio-owsiane kółeczka miodowe Umysł BIO Milzu
- Orzechy nerkowce BIO 150 g BioLife
- Budyń o smaku malinowym BIO Naura
- Adżyka po kaukasku do mięs i wędlin Daryna
- Makaron Spaghetti Nr15 BIO La Molisana
- Puree z mango 100% owoców BobSnail
- Musztarda łagodna BIO Naura
- Ocet cydrowy 5% BIO BIO Naturo
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
