Taki zdrowy weekend dla całej rodziny!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” custom_margin=”||-35px|||”]

Nadchodzący weekend dedykujemy całej Twojej rodzinie, nie zapominając o najmłodszych! Dbając o zdrowie Twoich dzieci, warto pomyśleć o odpowiednio zbilansowanej diecie, pełnej witamin i składników mineralnych, potrzebnych do prawidłowego rozwoju naszych pociech! W trosce o najmłodszych stworzyliśmy jadłospis z najlepszymi, bezpiecznymi i ekologicznymi produktami, by każdy maluch mógł cieszyć się zdrowym, ale i smacznym dzieciństwem. Zapraszamy Was na weekend pełen dziecięcych przysmaków. Będzie smacznie, kolorowo i bardzo zdrowo!

Sobotni poranek rozpoczynamy kolorowymi naleśnikami!

Śniadanie: Kolorowe naleśniki z probiotykami, podane z orzechami, miodem i borówkami

Drugie śniadanie: Pełnoziarniste kanapki z karbowaną sałatą i żółtym serem oraz mus owocowy z mango, banana i pigwy

Obiad: Pieczony łosoś z tymiankiem i puree z fioletowego kalafiora  z masłem migdałowym

Puree z fioletowego kalafiora

Składniki:

  • kalafior fioletowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 2 łyżki mleka sojowego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • odrobina soli

Kalafiora wraz z czosnkiem należy ugotować na parze do miękkości (8-10 min). Następnie ugotowane warzywa zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami.

Podwieczorek: Micha zdrowych chipsów dla całej rodziny: Drapichrupsy orzechowe, Long Chips z papryką i majerankiem oraz Bon Chance o smaku czosnkowym. Pozycja obowiązkowa na wieczorny seans filmowy.

Kolacja: Kasza jaglana z dynią i cynamonem.

Niedzielne świętowanie wygląda tak:

Śniadanie: Miodowe kółeczka z gruszką i nerkowcami

Drugie śniadanie: Budyń malinowy z czekoladą

Obiad: Szybkie spaghetti z pastą adżyka, bazylią, orzechami i parmezanem

Podwieczorek: Gofry z mango. Przepis na ten pyszny deser znajdziesz tutaj.

    [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://takiezdrowe.pl/wp-content/uploads/2021/03/mango-gofry-300×200.jpg” title_text=”Belgian waffles with honey, banana, nuts and blueberries” url=”https://takiezdrowe.pl/2021/02/19/pomysl-na-batony-z-musli/” align=”center” _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” custom_padding=”|150px||232px||” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”]

    Kolacja: Zielona sałatka z pieczonym indykiem

    W dużej misie umieść poszarpaną sałatę, pokrojonego w kostkę ogórka i pomidora. Na wierzch wyłóż upieczonego indyka, pokrojonego w plastry. Całość polej dressingiem i posyp sprażonymi migdałami.

    Dressing: zmieszaj 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu cydrowego, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę miodu i dopraw solą, pieprzem oraz czosnkiem.  

    Nie zapominajcie o piciu wody. Polecamy nawet 2,5 l wody mineralnej dziennie! Jeżeli nie lubisz smaku zwykłej wody, dodaj do niej odrobinę soku z aronii lub wypróbuj smaczną wodę kokosową, która doskonale nawodni Twój organizm!

     

    Taka zdrowa lista zakupów:

    • Mieszanka naleśnikowa Pink BIO Cultured Foods
    • Mieszanka naleśnikowa Choco BIO Cultured Foods
    • Mus owocowy z mango, banana i pigwy BIO Rudolfs
    • Masło migdałowe prażone Primavika
    • Chipsy ziemniaczane o smaku papryki z majerankiem Long Chips
    • Chipsy chlebowe o smaku czosnkowym Bon Chance
    • Kasza jaglana z dynią i cynamonem Inna Bajka
    • Płatki żytnio-owsiane kółeczka miodowe Umysł BIO Milzu
    • Orzechy nerkowce BIO 150 g BioLife
    • Budyń o smaku malinowym BIO Naura
    • Adżyka po kaukasku do mięs i wędlin Daryna
    • Makaron Spaghetti Nr15 BIO La Molisana
    • Puree z mango 100% owoców BobSnail
    • Musztarda łagodna BIO Naura
    • Ocet cydrowy 5% BIO BIO Naturo

      [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *