Oryginalne risotto w 20 minut!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”24px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”|0px||||”]

Risotto to potrawa wymyślona przez Włochów. Coś jednak sprawiło, że stała się popularna na całym świecie. Z pewnością miał na to wpływ niepowtarzalny smak i przyjemna kremowa konsystencja. Bez wątpienia przygotowanie risotto wymaga od nas sporo cierpliwości, czasu i szczypty doświadczenia, gdyż trzeba przyznać – to danie nie należy do najłatwiejszych. Stworzenie wybitnego risotto to sztuka, którą nieustannie szlifują nawet najlepsi szefowie kuchni. Całe szczęście nam – aspirującym kucharzom z odsieczą przybywa Babcia Zosia, serwując gotowca, dzięki któremu uzyskamy pełne smaku oryginalne risotto. A co najważniejsze – możesz dokonać tego z ogromną łatwością i to w mgnieniu oka. Zapraszamy na risotto Babci Zosi!

Risotto jakie znajdziemy w ofercie marki Dania Babci Zosi powstaje na bazie oryginalnego włoskiego ryżu Arborio – to podstawa każdego dobrego risotto. Ten gatunek ryżu charakteryzuje się wysoką zawartością skrobi, a niską amylozy. Tego typu ziarna mają zdolność do wchłaniania płynów i uwalniania skrobi, co sprawia, że ryż staje się bardziej kleisty niż ma to miejsce w przypadku długich odmian. Risotto Babci Zosi to gotowa mieszanka składników niezbędnych do przygotowania wykwintnego dania. Dodatkową zaletą jest to, że jest w 100% wegańskie, co sprawia, że każdy wielbiciel roślinnej kuchni śmiało może po nie sięgać.

Do wyboru mamy dwie wyjątkowe propozycje: Risotto z pomidorami i szpinakiem oraz Risotto z grzybami leśnymi i natką pietruszki. Obie pozycje stanowią pełnowartościowy, sycący i pyszny posiłek. Z jednego opakowania powstają dwie duże porcje risotto.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA RISOTTO

  1. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż do momentu aż ryż równomiernie pokryje się tłuszczem.
  2. Wlej 500 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane risotto odstaw na około 2 minuty. Po tym czasie nałóż na talerz i ciesz się pysznym smakiem!

Jak sami widzicie smaczne i zdrowe odżywianie staje banalnie proste, między innymi dzięki takim innowacyjnym produktom jak Dania Babci Zosi!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”||0px|||”][/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *