Naura nie zwalnia tempa i wprowadza nowe ekologiczne produkty. Tym razem przesympatyczny Królik zabiera nas do świata pełnego ziaren, w którym odkrywa BIO mąki. Z tymi produktami wyczarujesz nie tylko smaczne i zdrowe dania, ale też poczujesz się jak prawdziwy szef kuchni.
W ostatnim czasie częściej gotujemy i pieczemy w domu. Chętniej eksperymentujemy kulinarnie i jesteśmy bardziej otwarci na nowe smaki. Aby domowa kuchnia była jeszcze zdrowsza i smaczniejsza warto sięgać po składniki najwyższej jakości. Wychodząc naprzeciw twórcy marki Naura wprowadzili do oferty wyselekcjonowane ekologiczne mąki z pełnych ziaren – niezbędne do przygotowania pierogów, naleśników czy domowych ciast. Nowości od Naury to świetna baza wypieków świątecznych. Poniżej podpowiadamy do czego najlepiej sprawdzą się poszczególne rodzaje mąk.
BIO mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000 – orkisz to stara odmiana pszenicy (bardziej odporna na warunki atmosferyczne), która wraca do łask. Mąka orkiszowa jest mąką typowo chlebową – z jej wykorzystaniem możesz upiec chrupiący chleb i przyrządzić przepyszne ciasteczka o lekkim orzechowym aromacie. Mąka orkiszowa bardzo dobrze łączy się z innymi mąkami zwiększając lekkość wypieków. Użyj jej również do zagęszczania świątecznych pasztetów i sosów.
BIO mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 – wyróżnia ją niewielkie rozdrobnienie i przesiew zboża. Świetnie sprawdzi się podczas wypieku domowego chleba i bułek. Pieczywo na bazie mąki z pełnego ziarna jest bardziej sycące – szybciej i na dłużej zaspokaja głód. BIO mąkę żytnią od Naury użyj również podczas przygotowywania wigilijnych pierogów, pierników i aromatycznych ciast.
BIO mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 – to zdecydowanie najbardziej uniwersalna propozycja, z powodzeniem sprawdzi się podczas przygotowania domowego pieczywa, pasztecików czy ulubionego ciasta. Z mąką pszenna pełnoziarnistą warto eksperymentować w kuchni i łączyć ją z innymi mąkami.