Niezależnie od motywacji każdy może zostać wegetarianinem. Może Światowy Dzień Wegetarianizmu natchnął Cię do tego, aby przetestować dietę wegetariańską? Już dziś postaw sobie wyzwanie i skorzystaj z mojego ulubionego przepisu na makaron w wersji wegan
Makaron Molisana z vege parmezanem
Składniki:
- ½ opakowania Ekologicznego makaronu Penne Rigate N°20 Molisana
- 10 pieczarek
- 1/2 łyżeczki Ekologicznego octu jabłkowego BioNaturo
- 1 szklanka Ekologicznego napoju sojowego Biozen
- Oliwa extra Virgin Basso
Przyprawy:
- 1 łyżeczka oregano
- Sól himalajska drobna
- Pieprz
- Płatki drożdżowe Ekogram do posypania
- Płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
W rondelku rozgrzej oliwę. Posiekaj cebulę w półksiężyce. Usmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Smaż około 4 minuty. Wcześniej pokrojone w plastry pieczarki dorzuć do smażonej cebuli. Dodaj Ekologiczny ocet jabłkowy. Duś składniki na patelni przez 5 minut. Następnie dodaj Ekologiczny napój sojowy. Gotuj jeszcze przez 3 minuty.
Płatki drożdżowe mają lekki serowy posmak. Dodaj do nich płatki migdałowe. Wegański parmezan gotowy!
Ekologiczny Makaron penne ugotuj w osolonej wodzie al dente. Ugotowany makaron dorzuć do sosu. Makaron wchłaniając sos, dogotuje się wraz z sosem i pieczarkami. Całość dopraw oregano, świeżo mielonym pieprzem oraz solą do smaku. Danie posyp wcześniej przygotowanym wegańskim parmezanem.
Wegański, pełnowartościowy posiłek gotowy! Smacznego!