BEZ DODATKU CUKRU

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Cukier krzepi? Nie sądzę!

Cukier i produkty zawierające go w swoim składzie, charakteryzują się wysokim indeksem glikemicznym. Co to oznacza? Po spożyciu produktów bogatych w cukier, stężenie glukozy we krwi szybko wzrasta. W wyniku tego dochodzi do nagłego uwolnienia insuliny, wraz z nią czynnika IGF, który wpływa na stymulowanie wzrostu wszystkich komórek w organizmie – również komórek nowotworowych. Dodatkowo wpływa na wzrost procesów zapalnych oraz sprzyja rozwojowi otyłości. Sposobem na ograniczenie cukru w codziennej diecie, bez rezygnacji ze słodkiego smaku, są produkty bez cukru, skierowane do diabetyków oraz ludzi, którzy chcą poprzez odpowiednie żywienie wzmocnić kondycję swojego organizmu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *