Jesteś na diecie i chodzi za Tobą czekolada? Szukasz deseru, który nie zaprzepaści Twoich efektów odchudzania, będzie sycący, a jednocześnie smaczny? Odpowiedzią na wszystkie te problemy będzie bezglutenowe brownie, którego głównym składnikiem jest „królowa kasz”, czyli kasza jaglana! Charakterystyczną cechą kaszy jaglanej jest jej zasadowy i łatwostrawny charakter. Potrawy przygotowane na bazie tej kaszy są pożywne, sycące, a jednocześnie lekkie i bardzo zdrowe! Kasza którą użyliśmy w naszym przepisie dodatkowo jest ekologiczna! Co oznacza, że pochodzi z dobrego źródła – powstaje w sposób naturalny, bez dodatku szkodliwych pestycydów.
Do przygotowania pysznego i bardzo zdrowego ciasta potrzebujesz:
- ½ szklanki ekologicznej kaszy jaglanej Naura
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 jajka
- ½ szklanki odtłuszczonego kakao
- 1 szklankę ksylitolu reVito
- 1 płaską łyżeczkę sody
- ¼ szklanki mleka tradycyjnego lub roślinnego
- ½ szklanki orzechów włoskich
Wykonanie brownie jest bajecznie proste!
Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie razem z pozostałymi składnikami umieść ją w misie blendera i zmiksuj na gładką masę. Ciasto wyłóż do małej kwadratowej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posyp orzechami włoskimi i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 45 minut. Po wystygnięciu pokrój ciasto na charakterystyczne kwadraty i ciesz się jego rewelacyjnym smakiem.
Takie Zdrowe ciasto jest bezglutenowe i nie zawiera cukru!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”||0px|||”][/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
