Czas na rozgrzewającą herbatkę!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width=”98.5%” global_colors_info=”{}”]

Połowa września to czas, kiedy tęsknota za latem zaczyna przybierać na sile. Doskwierają nam pierwsze przymrozki, a dzień staje się coraz krótszy. Chłodniejsze wieczory i chlapa za oknem sprawiają, że zamieniamy orzeźwiającą lemoniadę na rozgrzewające herbatki. A nic tak nie rozgrzewa jak słodka, odprężająca i bardzo gorąca herbata! Przygotowaliśmy trzy propozycje oryginalnych herbat na długie jesienne wieczory, które spędzisz na wygodnym fotelu w towarzystwie książki. Wszystkie z dodatkiem słodkich, naturalnych syropów, które dodatkowo wzmocnią Twoją odporność przez sezonem grypowym.

Otuleni kocem, wciągnięci w ciekawą historię, popijający słodką herbatę – to nasza wizja długich, jesiennych wieczorów!

Herbatka z aronią i cynamonem

  • 1 łyżeczka czarnej herbaty
  • 250 ml wrzątku
  • szczypta cynamonu
  • plasterek pomarańczy
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka syropu z aronii Polska Róża

Herbatka z różą i kardamonem

  • 1 łyżeczka czerwonej herbaty
  • 250 ml wrzątku
  • szczypta kardamonu
  • plasterek limonki
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka syropu różanego Polska Róża

Herbatka malinowa z imbirem

  • 1 łyżeczka czarnej herbaty
  • 250 ml wrzątku
  • Plasterek imbiru
  • plasterek cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka syropu malinowego Polska Róża

Jak poprawnie parzyć herbatę?

Temperatura wody w przypadku czarnej herbaty powinna wynosić niemal 100°C, czerwonej nieco mniej – 90°C. Warto przed parzeniem przelać wrzątkiem naczynie, żeby nie zmniejszać temperatury naparu.  Z kolei czas parzenia herbaty powinien wynosić 2 minuty – warto tyle poczekać, dzięki temu wydobędziemy z herbaty to co najlepsze!   

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *