Nadziewane roladki w wersji bio

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”]

Oberżyna, czy bakłażan? Jak określasz to przypominające fioletową gruszkę warzywo? Niezależnie od nazwy, musisz się zgodzić, że jest to produkt wszechstronny, bardzo smaczny i niewątpliwie kojarzy nam się z jesiennym klimatem. Popularny bakłażan króluje przede wszystkim na stołach Greków i zwolenników kuchni arabskiej. Oberżyna świetnie sprawdza się bowiem jako baza zapiekanek i orientalnych past. Pora udowodnić Ci, że równie dobrze smakuje w formie przystawki i to właśnie na taką potrawę dzisiaj postawiliśmy. Wiesz, jakie bakłażany wybrać, aby nasze danie wyszło wyśmienicie? Przede wszystkim te pochodzące z dobrego źródła. Jednym słowem postaw na ekologię! Warzywa ekologiczne są znacznie zdrowsze – dojrzewają na polach uprawnych bez pomocy nawozów sztucznych i bez chemicznych pestycydów. W związku z tym, z pewnością ucieszy Cię fakt, że wszystkie komponenty naszej dzisiejszej potrawy pozyskane zostały z upraw certyfikowanych.

Składniki potrzebne do wykonania kilkunastu roladek:

  • 2 bio bakłażany
  • 1 słoiczek ekologicznego pesto szpinak-pietruszka Rudolfs
  • pół szklanki posiekanych, ekologicznych orzechów włoskich Biolife
  • 150 g sera koziego bio
  • odrobina dobrej ekologicznej oliwy extra virgin
  • sól

Bakłażana dokładnie wymyj, pokrój wzdłuż na długie plastry o szerokości 0,5 cm i oprósz je solą.  Odstaw na 15 minut, aby puściły wodę. Po tym czasie plastry bakłażana osusz papierowym ręcznikiem, posmaruj odrobiną oliwy i grilluj przy użyciu patelni grillowej z obu stron, do momentu aż plasterki będą miękkie i pięknie przyrumienione. Na wystudzone plastry bakłażana nałóż porcję pesto, posyp odrobiną orzechów i połóż kawałek koziego sera. Wszystko razem zawiń i przebij wykałaczką. Postępuj tak samo z kolejnymi plastrami.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *