Mocno czekoladowe brownie to smakołyk, na punkcie którego oszaleli wszyscy! A szczególnie miłośnicy czekolady, gdyż właśnie ona jest bazą ciasta. Brownie może być lekko niedopieczone, prawie płynne w środku lub całkowicie wypieczone, zwarte i kruche. W zależności od długości pieczenia możesz je dostosować do swoich preferencji. Już nie musisz już martwić się, że z ciasta wyjdzie Ci zakalec, bo w tym przypadku to wręcz zaleta tego ciasta. Brownie sprawdza się zarówno, jako element złożonego, wykwintnego deseru lub jako szybka przekąska, tradycyjnie popijana mlekiem.
Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich zapracowanych i leniuchów. Zdrowo Namieszane wyszło Wam naprzeciw i stworzyło gotową, a w dodatku ekologiczną mieszankę, która w szybki sposób pozwoli Ci na stworzenie bezglutenowego brownie. Z dostępnego produktu w 25 minut przygotujesz wilgotne, mocno czekoladowe i rozpływające się w ustach brownie. Wystarczy, że Zdrowo Namieszany Miks połączysz z wodą i olejem. Istotnie jest to, że mieszanka na brownie nie zawiera mąki pszennej, a tym samym glutenu. Za to znajdziesz w niej pełnowartościowe mąki bezglutenowe: mąkę ryżową oraz gryczaną, a także krople gorzkiej czekolady, kakao i siemię lniane. Brownie Zdrowo Namieszane świetnie prezentuje się również pod względem kalorycznym. Jedna porcja to tylko 131 kcal!
Co zrobić, żeby nasze ulubione brownie nabrało świątecznego charakteru? Mamy na to patent. Sprawdź go koniecznie!
Do zrobienia zdrowo namieszanego brownie potrzebujesz jedynie:
- ZDROWO NAMIESZANY Miks brownie z kakao i cukrem kokosowym
- 110 ml oleju, co stanowi 13 łyżek
- 100 ml wody
Wykonanie ciasta, jak i świątecznych choinek jest niezwykle proste!
- Wilgotnie i mocno czekoladowe Brownie Zdrowo Namieszane wykonaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciasto upiecz w formie na tortownicę – to ułatwi Ci zrobienie choinek.
- Lekko schłodzone ciasto pokrój na trójkąty, a w sam środek wbij papierową rurkę, która stworzy nóżkę.
- Masz już choinkę teraz pora na dekorację. W tym celu zrób zielony lukier. Do jego wykonania potrzebujesz: 100 g cukru pudru, 2 łyżki wody, 2 łyżki soku z cytryny i magiczny składnik: szczypta chlorelli – dzięki niemu Twój lukier będzie zielony i będzie świetnie prezentował się na choinkach.