Cynamonowy sernik z płatkami śniadaniowymi Milzu!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”24px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Jak często zaczynasz dzień od miseczki płatków zbożowych z mlekiem? Wbrew pozorom to może być bardzo zdrowe i pełnowartościowe śniadanie. Wystarczy, że wybierzesz wysokiej jakości naturalne płatki, bogate w błonnik, z niską zawartością cukru. Słodkie płatki pełnoziarniste mają ten plus, że sprawdzają się również w roli zdrowego deseru! Co powiecie na sernik z dodatkiem cynamonowych poduszeczek? Brzmi doskonale, prawda? To nie koniec niespodzianek! Jako że lubimy modyfikacje, to nasz sernik wykonamy w nieco innej, zdecydowanie bardziej atrakcyjnej formie.

Składniki kruchego spodu:

      • 1,5 szklanki płatków śniadaniowych Crunchies żytnio-owsianych z cynamonem Milzu!
      • 2 łyżki masła lub oleju kokosowego
      • 2 łyżki pasty orzechowej

Składniki masy serowej:

      • 1/2 szklanki ksylitolu, najlepiej zmielonego na puder
      • 250 ml mleka kokosowego
      • 500 g twarogu sernikowego
      • 2 duże łyżki żelatyny
      • 1 łyżeczka cynamonu
      • 1 szklanka poduszeczek do dekoracji

Cenimy Wasz wolny czas, dlatego receptura jest bardzo prosta! A jej wykonanie zajmuje maksymalnie 30 minut.

      • Masło i pastę orzechową rozpuść w rondelku, a następnie zmiksuj na puder wraz z płatkami.
      • Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzącej wody i dodaj do pozostałych składników masy – zmiksuj na gładki krem.
      • Cynamonowy puder podziel na porcje i rozłóż do szklaneczek. Lekko dociśnij za pomocą łyżki. W zależności od pojemności naczyń, możesz stworzyć od 4 do 6 porcji deseru.
      • Na spód rozlej serowy krem. Tak powstałe desery należy schłodzić w lodówce.
      • Gotowe serniczki udekoruj pozostałymi poduszeczkami.

Wskazówki!

Lubisz sernik w tradycyjnej wersji? Spokojnie, na podstawie naszej receptury możesz go wykonać. W tym celu wykorzystaj małą tortownicę i postępuj zgodnie z instrukcją.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”||0px|||”][/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *