[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”]
Dla wielu z nas zbliża się długi weekend! Mamy znacznie więcej czasu, więc wykorzystajmy go produktywnie – upieczmy domowe ciasto! A skoro sezon na dynię w pełni, w nadchodzący, długi weekend nie pozostaje nam nic innego, jak dać się ponieść jej apetycznemu i słodkiemu urokowi. Przedstawiamy szybki, prosty i niezawodny przepis na sernik z dynią! Oczywiście nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie dokonali kilku zdrowych modyfikacji. Pozostajemy w wątku „sugar free” i serwujemy Wam dziś przepis na deser bez grama cukru!
Kruche ciasto w wersji fit
- 120 g płatków owsianych Naura
 - 2 łyżki oleju kokosowego
 - 100 g daktyli
 - 100 g orzechów włoskich
 
Dyniowa, puszysta masa:
- 300 g pieczonej dyni, najlepiej Hokkaido
 - 700 g kremowego serka na sernik
 - 1 budyń bez cukru z prawdziwą wanilią Naura
 - 1 szklanka erytrytolu
 - pół łyżeczki soli himalajskiej reVito
 - 4 jajka
 
Zacznijmy od fit spodu – zmiksuj ze sobą płatki owsiane wraz z orzechami, olejem i daktylami. Powstałą masę przełóż na formę (tortownicę), wyłożoną papierem do pieczenia i dociśnij palcami.
Pora na puszystą, słodką masę – żółtka ubij z erytrytolem i dodaj do nich ser, schłodzoną, zmiksowaną dynię oraz budyń. Następnie ubij białka, przełóż je do masy i delikatnie wymieszaj łyżką. Powstały krem przelej na wcześniej przygotowany spód.
Sernik piecz w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180°C przez około 1 godzinę. Nie wyciągaj go za szybko z pieca! Uchyl delikatnie drzwiczki piekarnika i zostaw go tam do ostygnięcia. Chcesz żeby było jeszcze bardziej jesiennie? Wierzch posyp świeżo startym cynamonem!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
				