[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.15″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.15″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.15″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.15″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”]
Bezglutenowe ciasto w 30 minut? – Pewnie! Goście zadzwonili, że będą za pół godziny, a Ty nie masz nic słodkiego do kawy? Nic nie szkodzi! W 30 minut zrobisz pyszne brownie, które zasmakuje każdemu. Brownie to mocno kakaowy i jednocześnie rozpływający się w ustach wypiek. Nie zawiera pszenicy (jest bezglutenowe), w składzie znajdziemy za to mąkę ryżową, gryczaną i kukurydzianą. Nie obawiaj się, że zmienią smak ciasta – pozostanie smaczne i zdrowe zarazem. Mieszanka została wzbogacona w ekologiczne kakao oraz mielony len, co jeszcze podwyższa jej wartość odżywczą. Ciasto spokojnie mogą też zajadać weganie – nie zawiera mleka oraz jajek. Przekonaliśmy Cię do wypróbowania przepisu i przekonania się jakie to ciasto jest łatwe w przygotowaniu?
Składniki (15 porcji):
- 1 opakowanie Brownie z kakao i cukrem kokosowym od Zdrowo Namieszane
- 130 ml oleju rzepakowego
- 100 ml wody
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 °C w opcji góra-dół. Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 16 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wlej olej i wodę, a następnie wsyp zawartość opakowania mieszanki brownie. Dokładnie połącz wszystkie składniki, najlepiej mikserem. Wylej masę do formy, włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz około 25 minut. Krój i wykładaj ciasto na talerzyki po przestudzeniu.
Wskazówka żywieniowa!
Z brownie idealnie będzie komponował się Mus z malin z nasionami chia bez BIO Rudolfs – słodycz ciasta i kwaskowatość owoców to sprawdzone połączenie smaków, które zadowoli każdego! Smacznego! 🙂
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
