Ziąb za oknem, a dni krótkie niczym mrugnięcie oka? Humor poprawić Ci może jedynie gorący kubek wypełniony rozgrzewającym napojem. Miód, cytrusy i przyprawy korzenne momentalnie wprowadzą do waszego życia trochę słońca! Czy jest lepszy czas, aby przytulić się przy ulubionej książce, popijając smaczny napar na bazie jesiennych dobroci? Cynamon, imbir, goździki rozgrzewają już samym zapachem.
Wszystkie wspomniane przyprawy możesz wykorzystać do zrobienia aromatycznej, innowacyjnej Pumpkin latte. To prawdziwy hit tej jesieni!
Do przygotowania 1 kubka rozgrzewającej latte potrzebne Ci będą:
- 1 szklanka tradycyjnego mleka lub napoju sojowego Bio Zen
- 1 espresso
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 2 łyżki purée z dyni (Upieczona do miękkości dynia, obrana ze skóry i zmiksowana za pomocą blendera na gładki mus. Możesz użyć gotowego purée z dyni, np. Marmaluzi)
- szczypta cynamonu Ten smak
- szczypta kminu rzymskiego Ten smak
- szczypta imbiru Ten smak
- 2 goździki Ten smak
Sposób wykonania napoju jest bardzo prosty.
Mleko podgrzej w garnuszku z dynią, przyprawami i miodem. Na koniec przelej do ulubionego kubka i dolej gorące espresso.