[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”]
Wszechobecny pośpiech i towarzyszący temu stres sprawiają, że nasze baterie szybko się rozładowują i potrzebujemy ciągłego ich doładowywania. Dziś pokażemy Ci proste przepisy na najszybszy naturalny zastrzyk energii, czyli soki! Jesień to najlepszy moment, żeby włączyć do naszego jadłospisu świeże, tłoczone soki owocowo-warzywne. W ten sposób możemy dostarczyć organizmowi porządną porcję witamin, składników mineralnych, antyoksydantów i odrobiny zdrowego cukru, czyli energii w najczystszej postaci!
SOK „Cytrusowe orzeźwienie”
- 2 pomarańcze
 - 2 grejpfruty
 - pół cytryny
 - kawałek imbiru
 - szczypta czarnuszki
 
Sok „Ostra dynia”
- 1 plaster dyni
 - 2 marchewki
 - 1 plaster ananasa
 - 1 plaster selera korzeniowego
 - 1 limonka
 - szczypta chili
 
Sok „Purpurowy zastrzyk energii”
- 1 duży burak
 - poł szklanki mrożonej czarnej porzeczki
 - 1 gruszka
 - 1 korzeń pietruszki
 - szczypta pieprzu
 
Sok „Zielona eksplozja smaku”
- 1 pęczek pietruszki
 - 2 łodygi selera naciowego
 - 1 zielony ogórek
 - 1 jabłko
 - 1 cytryna
 - garść liści bazylii
 - szczypta kurkumy
 
Sok „Wzmacniająca moc warzyw”
- 4 garście jarmużu
 - 2 garście szpinaku
 - 1 szklanka świeżych brokułów
 - 1 zielona papryka
 - 2 jabłka
 - szczypta pieprzu cayenne
 
Do przygotowania soków użyj wyciskarki wolnoobrotowej.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
				