Taki zdrowy wakacyjny włoski weekend

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”3px|||||”][et_pb_row _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”]

Tym razem skupimy się na wyjątkowych kompozycjach smakowych, prostych, ale pełnych smaku daniach, bogatych w najlepszej jakości składniki. Wszystko wskazuje na – weekend  włoski! Czy będziemy bazować na makaronie? Ależ skąd! Owszem znajdą się w naszym weekendowym menu wyśmienite pasty, ale kuchnia śródziemnomorska, która dominuje wśród Włochów, to znacznie więcej niż makaron. Znajdziemy w niej bogactwo ryb, świeżych warzyw i owoców, a także wszechobecne oliwki!

Zapraszamy na pełną smaku sobotę!

Śniadanie: wegańskie naleśniki z musem z owoców jagodowych

2 śniadanie: bezglutenowe bajgle z siemieniem lnianym podane z serkiem śmietankowym, łososiem i rukolą

Obiad: pizza z kalafiora

Wskazówki na to jak zrobić pyszną pizzę z kalafiora, znajdziesz tutaj.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://takiezdrowe.pl/wp-content/uploads/2021/06/pizza-z-kalafiora.jpg” title_text=”Cauliflower pizza with zucchini and asparagus” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”|||11px||” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”]

Podwieczorek: granola z miodem, jogurtem i truskawkami

Kolacja: świderki z wegańskim sosem bolońskim

 

Niedziela prezentuje się wyjątkowo smakowicie w tym tygodniu!

Śniadanie: bruschetta z pomidorami, świeżą bazylią i oliwkami

2 śniadanie: baton orzechowy

Obiad: zielone gnocchi

Receptura na nasz zielony specjał dostępna jest pod tym linkiem.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default” width=”60.6%”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://takiezdrowe.pl/wp-content/uploads/2021/06/rudolfs_gnocchi.jpg” title_text=”Fresh home made gnocchi pasta on the black table with green basil and herat in the middle” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”|||11px||” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”]

Podwieczorek: smoothie marchewkowe

Kolacja: bób po sycylijsku z oregano

Gotujemy bób w lekko osolonej wodzie – al dente. Następnie przygotowujemy marynatę z wody, oliwy, soli i aromatycznego oregano. Czosnek obieramy, kroimy na ćwiartki i mieszamy z marynatą. Łączymy ją z bobem i dokładnie mieszamy.

 

Taka zdrowa lista zakupów:

Mieszanka naleśnikowa klasyczna BIO Cultured Foods

Mus z owoców jagodowych z nasionami chia BIO Rudolfs

Bajgle z siemieniem lnianym bezgluteonowe Incola

Sos Ketcha bez dodatku cukru Daryna

Granola czekoladowa z truskawkami Inna Bajka

Makaron Fusilli Corti Bugati Nr108 La Molisana

Sos boloński roślinny Primavika

Chleb Vitalfit jasny bezglutenowy Incola

Oliwki zielone bez pestek El Godo

Baton migdał, orzech włoski, belgijska czekolada Karma

Pasta warzywna szpinak z pietruszką BIO Rudolfs

Smoothie marchew-banan-dynia Be Raw

Oregano suszone Ten Smak

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *