Tym razem skupimy się na wyjątkowych kompozycjach smakowych, prostych, ale pełnych smaku daniach, bogatych w najlepszej jakości składniki. Wszystko wskazuje na – weekend włoski! Czy będziemy bazować na makaronie? Ależ skąd! Owszem znajdą się w naszym weekendowym menu wyśmienite pasty, ale kuchnia śródziemnomorska, która dominuje wśród Włochów, to znacznie więcej niż makaron. Znajdziemy w niej bogactwo ryb, świeżych warzyw i owoców, a także wszechobecne oliwki!
Zapraszamy na pełną smaku sobotę!
Śniadanie: wegańskie naleśniki z musem z owoców jagodowych
2 śniadanie: bezglutenowe bajgle z siemieniem lnianym podane z serkiem śmietankowym, łososiem i rukolą
Obiad: pizza z kalafiora
Wskazówki na to jak zrobić pyszną pizzę z kalafiora, znajdziesz tutaj.
Podwieczorek: granola z miodem, jogurtem i truskawkami
Kolacja: świderki z wegańskim sosem bolońskim
Niedziela prezentuje się wyjątkowo smakowicie w tym tygodniu!
Śniadanie: bruschetta z pomidorami, świeżą bazylią i oliwkami
2 śniadanie: baton orzechowy
Obiad: zielone gnocchi
Receptura na nasz zielony specjał dostępna jest pod tym linkiem.
Podwieczorek: smoothie marchewkowe
Kolacja: bób po sycylijsku z oregano
Gotujemy bób w lekko osolonej wodzie – al dente. Następnie przygotowujemy marynatę z wody, oliwy, soli i aromatycznego oregano. Czosnek obieramy, kroimy na ćwiartki i mieszamy z marynatą. Łączymy ją z bobem i dokładnie mieszamy.
Taka zdrowa lista zakupów:
Mieszanka naleśnikowa klasyczna BIO Cultured Foods
Mus z owoców jagodowych z nasionami chia BIO Rudolfs
Bajgle z siemieniem lnianym bezgluteonowe Incola
Sos Ketcha bez dodatku cukru Daryna
Granola czekoladowa z truskawkami Inna Bajka
Makaron Fusilli Corti Bugati Nr108 La Molisana
Sos boloński roślinny Primavika
Chleb Vitalfit jasny bezglutenowy Incola
Oliwki zielone bez pestek El Godo
Baton migdał, orzech włoski, belgijska czekolada Karma
Pasta warzywna szpinak z pietruszką BIO Rudolfs
Smoothie marchew-banan-dynia Be Raw
Oregano suszone Ten Smak